Relax, Reflect & Connect

De mens achter de witte jas, heeft jouw aandacht nodig

Tijd voor ontspanning, verdieping en verbinding.

Als arts heb je je bewust of onbewust gespecialiseerd in het omgaan met intense situaties. Voor jou is het gewoon om in stressvolle omstandigheden te werken. Dagelijks heb je te maken met groot geluk of diepe ellende. Dit vraagt veel van je flexibiliteit, kracht en innerlijke rust. En vooral elke keer weer die innerlijke rust blijven vinden en behouden is een grote uitdaging.

Herkenbaar?

Als arts weet je natuurlijk wel wat goed en gezond voor je zou zijn, maar om dit ook als vanzelf voor je te laten werken in je dagelijkse leven is niet eenvoudig. Heel veel van deze algemene adviezen werken voor jou niet. Het zorgsysteem, waarin jij werkt, biedt namelijk heel weinig ruimte voor meditatiemomenten, middagwandelingen of reflectietijd.

Dus hoe vind je dan wel die balans waar je naar op zoek bent?

En hoe vind je de tijd en ruimte om überhaupt te onderzoeken wat je het liefst voor jezelf wilt. Wat voor dokter je eigenlijk wilt zijn.

Precies daarvoor organiseren we een mini-retraite, zodat jij op een prachtige locatie, in alle rust daar tijd voor vrij kan maken. Ruimte hebt om te ontspannen, reflecteren en vooral te verbinden met collega’s die jouw zoektocht herkennen.

Dit is voor de arts die …

… tijd en ruimte nodig heeft om bezig te gaan met vragen die alle langere tijd in het hoofd rondspoken en uitgedaagd wil worden om de niet- constructieve gedachten patronen te doorbreken.

… geprikkeld willen worden om verder te kijken en geïnspireerd te raken in wat er allemaal nog meer mogelijk is.

… zich steviger van binnen wil voelen waardoor de intensiteit van het werk niet alleen maar stress oplevert, maar ook geluk.

… er naar verlangt om er echt even uit te zijn, zonder alle afleidingen thuis, online en alle andere alledaagse activiteiten en zich te verbinden met collega’s die jouw worstelingen herkennen.

“We trainen tijdens windstilte, opdat we het ons herinneren tijdens de storm”

 

Wat levert het op?

  • Je hebt helderheid over waar je op dit moment staat in het leven en in  relatie tot jouw vakgebied.
  • Je weet zou je naartoe willen bewegen en weet welke eerste stappen er nodig zijn om dit te gaan realiseren.
  • Je leert ruimte voor jezelf te houden, waardoor je minder in je hoofd leeft en ook ruimte kunt houden voor anderen. Holding Space
  • Je voelt je verbonden met een fijne groep mensen die in een vergelijkbaar proces zitten en jouw ontwikkeling kunnen verrijken met hun eigen inzichten en inbreng.

Over ons

Marianne:

Ruim 5 jaar ben ik eigenaar van mijn eigen coachingspraktijk waarin ik professionals begeleid in het maken van kloppende keuzes voor hun leven en loopbaan. Daarvoor werkte ik 14 jaar in de zorg.

Wat ik in de 14 jaar tijdens het werken, als Gz-psycholoog in de zorg, heb ervaren, is dat voelen wat jij zelf wilt, wanneer jouw patiënten jouw aandacht vragen, niet eenvoudig is. Dat kloppende keuzes maken over hoe je echt wilt leven, terwijl je druk bezig bent de boel draaiende houden, ingewikkeld is. Dit zie ik ook dagelijks terug bij mijn klanten die in de zorg werken en steeds vaker zijn dat artsen. Ze worstelen met dezelfde thema’s.

Zo is het idee voor deze retraite ontstaan. Om tijd en ruimte te creëren voor artsen om te ervaren waar ze nu staan, wie ze nu zijn en waar ze graag naar toe willen en daarin kloppende keuzes te gaan maken.

Marieke:

In mijn praktijk voor coaching & retreats begeleid ik mensen bij de beweging naar meer verbinding en betekenisvol persoonlijk leiderschap. Daarvoor werkte ik 12 jaar in de zorg.

De context van mijn werk was een dynamische en complexe ziekenhuisomgeving. Daar heb ik ervaren dat de benodigde flexibiliteit. betrokkenheid en verantwoordelijkheid veel van je vraagt. Dat ‘voor jezelf’ zorgen veel lastiger is dan zorgen voor je patiënten en je collega’s. Van zorgprofessionals, waaronder dokters, hoor ik regelmatig dat ze dit herkennen en ook de behoefte voelen om lichaam en geest weer in balans te brengen. Dat is de inspiratie geweest voor deze retraite, om artsen te inspireren tot beweging en groei.

We creëren rust en ruimte voor artsen om bewust aandacht te besteden aan de mens achter de witte jas, waardoor ze dichter bij zichzelf komen en vanuit ontspanning keuzes maken die passend en betekenisvol zijn.

 

Praktisch

Wanneer: dinsdag 1 november 2022 17:30 uur tot woensdag 2 november 2022 17:30 uur.

Waar: Boederij Zen aan Zee in Paessen (Friesland)

Wie: kleine groep van 7 artsen of medisch specialisten. Er is op dit moment geen plek meer beschikbaar. Je kunt je aanmelden voor de wachtlijst.

Investering: 595,- excl 21% BTW, inclusief overnachting diner/ontbijt/lunch, 1-op-1 coaching tijdens en na het retreat voor accountability en support.

 

Stel je voor….

Je wordt wakker op een plek, middenin de natuur. Als je de gordijnen opent zie je heel veel groen. En het is stil. Heel stil. Je hebt alle tijd om lekker te douchen en geheel in je eigen tempo aan te schuiven aan het ontbijt, die al helemaal voor jou klaar staat. Jij hoeft vandaag niets voor iemand te doen. Jij mag ontvangen.

Je voelt je steeds rustiger worden, steeds meer jezelf.

Je dompelt je onder in een programma waarmee je de verdieping gaat vinden in jezelf. We maken de verbinding tussen jouw hoofd en lichaam doormiddel van Yin-Yoga, meditatie, reflectie- en inspiratieopdrachten. Wij zijn als coaches het gehele retreat voor jou beschikbaar.

Binnen het programma is er voldoende tijd om te ontspannen en integreren. Er is ruimte voor verbinding en collegiale uitwisseling, maar er is ook tijd om alleen te zijn en een wandeling te maken naar de zee. 

Je verlaat het retreat met meer ruimte in hoofd en lichaam en meer stevigheid om keuzes te maken die kloppend zijn voor jou.

 

Heb je nog vragen of behoefte aan meer informatie?

Laten we dan even bellen.