IK BEN MARIANNE

ondernemer, moeder, psycholoog, coach, luisteraar, vragensteller.

Ik hou van een energiek leven vol rustmomenten.

Ik ben graag in beweging. Ik sport, fiets, wandel en ontwikkel mezelf het liefst elke dag, maar dat kan ik alleen als er ook ruimte is voor rust. De momenten van stilte heb ik nodig om mijn gedachten te kunnen ordenen en te voelen wat ik nodig heb om in balans te blijven.

Mijn kracht ligt in mensen tot rust te brengen. Door stil te staan, afstand te nemen, te kijken, voelen en te luisteren ontstaat er ruimte. Ruimte voor jou om te ontdekken wat je wilt en keuzes te maken die bij jou passen.

Mijn verhaal

Echt luisteren, de essentie uit een verhaal halen en dit vertalen naar begrijpelijke taal voor de ander, is wat ik mijn hele leven al doe.
In 1980 ben ik als oudste kind geboren in een gezin met dove ouders, wat voor mij betekende dat ik van jongs af de vertaler ben voor twee werelden. De horende buitenwereld en de dove wereld binnenshuis. Hierdoor ben ik erg sensitief geworden voor wat er gezegd wordt en wat er niet gezegd wordt en hoe je daar woorden aan geeft.

“Ik zie mezelf in mijn werk ook in de rol van de vertaler. Jij vertelt jouw verhaal. Ik luister, haal de essentie eruit en vertaal het met mijn woorden, mijn kennis en ervaring. Hierdoor ga jij jezelf beter begrijpen, ontstaat er helderheid en kan jij keuzes gaan maken.”

“Je leven is uiteindelijk de optelsom van de keuzes die je maakt”

Mijn keuzes

Als kind kon ik uren praten, puzzelen en schrijven. Ik was geïnteresseerd in het gedrag van mensen en in hun levensverhaal. De studie psychologie was voor mij een logische keuze. Na mijn studie kreeg ik een baan binnen de GGZ en al snel kon ik een postdoctorale vervolgopleiding doen. Op mijn 27e had ik mijn BIG registratie, een verantwoordelijke baan, een prima salaris. Maar eigenlijk niet gelukkig in mijn werk.

“Je leven is uiteindelijk de optelsom van de keuzes die je maakt”

Door een periode vol tegenslagen en verlies ontwikkelde ik wilskracht die nodig was om te kiezen wat echt belangrijk was in mijn leven. Ik besloot af te wijken van het standaard pad. Ik koos voor opleidingen die mij inspireerde, startte mijn eigen bedrijf naast mijn baan en in 2016 koos ik voor het ondernemerschap. Het ondernemerschap biedt mij nu de mogelijkheid om mijn interesse in mensen en hun verhalen te combineren met het communiceren, analyseren en creëren in een vorm die volledig bij mij past. Mijn werk en leven staan nu dicht bij mezelf. Dat levert mij zoveel op: geluk, rust en zingeving. Dat gun ik jou ook!

Registraties en opleidingen

  • Registerpsycholoog NIP
  • GZ-psycholoog (niet praktiserend)
  • Opleiding tot loopbaanadviseur
  • Systemisch coachen (Bert Hellinger Instituut)

Ik werk onder de beroepscode die geldt voor psychologen van het NIP.