Nieuwe Dokters

Duurzame zorg voor jou én jouw patiënt

Tijd voor jouw visie op duurzame zorg.

We leven in een tijd waarin de zorg onder druk staat. Dat is inmiddels voor iedereen zichtbaar en voelbaar. We zien dat niet alleen jonge dokters, maar ook steeds meer geroutineerde medisch specialisten minder werkgeluk ervaren. De regel-en werkdruk speelt hierin zeker een rol. Maar wat nog te weinig erkend wordt, is de werkzin. Steeds meer artsen worstelen met zingeving in hun werk. Ze vragen zich steeds vaker af of hun werk echt een duurzame verandering brengt bij de patiënt. Ze zien dat het beter en anders zou moeten kunnen. Ook weten ze dat ze zelf kwaliteiten in huis hebben om nog meer van waarde te kunnen zijn. Maar de ruimte of mogelijkheden zijn niet goed zichtbaar. Dit is waar het voor veel dokters knelt.

Herkenbaar?

Heb jij als medische professional de afgelopen jaren gezocht naar een manier waarop je het werk prettiger of zinvoller kon maken? Heb je geïnvesteerd in coaching en opleidingen om zowel persoonlijk als professioneel te groeien? En is het voor jouw gevoel tijd om de opgedane kennis en nieuwe visie toe te gaan passen in de praktijk? Maar weet je niet waar en hoe te beginnen?

Speciaal voor jou starten we in 2024 de ‘Nieuwe Dokters Mastermind’.

Een jaar lang inspiratie, support én coaching, zodat jij nu eindelijk kunt gaan realiseren wat je echt wilt voor de zorg en voor jezelf.

Dit is voor de arts die …

… voelt dat het tijd is voor verandering. Voor zichzelf en/of voor de patiënt.

… met ideeën rondloopt, maar niet goed weet waar te beginnen.

…. geïnspireerd, gevoed en gesteund wil worden door anderen.

…. zich stevig van binnen wil voelen waardoor keuzes makkelijker gemaakt kunnen worden.

… denkt dat het starten van een eigen onderneming of een nieuw zorgpad veel gedoe is en behoefte heeft aan eenvoudige adviezen.

… zich wil omringen met mensen die hetzelfde willen.

… er naar verlangt om echt in beweging te komen.

“Samen ben je sneller én kom je verder”

Wat is de ‘Nieuwe Dokters Mastermind’?

  • Een groep van ca 10 artsen dat gedurende een jaar bijeenkomt en gebruik maakt van elkaars kwaliteiten. Mastermind is een concept dat veel voorkomt onder ondernemers. Napoleon Hill, Amerikaanse econoom en schrijver, omschrijft het als: “the coordination of knowledge and effort of two or more people who work toward a definitie purpose in the spirit of harmony.”
  • Een Mastermindgroep denkt met je mee, deelt zijn netwerk en kennis en houdt elkaar verantwoordelijk voor gestelde doelen.
  • De groep is een plek om geïnspireerd en gemotiveerd te raken, alsook om te reflecteren en van elkaar te leren. Je kwetsbaar kunnen opstellen is hierin juist heel krachtig.
  • De groep wordt zorgvuldig samengesteld zodat er een veilige groep ontstaat die elkaar versterkt.
  • De groep wordt begeleid door een psycholoog/coach en een medisch specialist. Zij begeleiden het groepsproces en delen hun eigen ervaringen met het ondernemen in de zorg.
  • Tijdens de livedag zullen een aantal interessante sprekers ter inspiratie en motivatie hun ervaringen en adviezen delen.

Over ons

Marianne:

Sinds 2017 ben ik eigenaar van een coachpraktijk waarin ik professionals begeleid die op een keuzekruispunt staan en gewild of ongewild belangrijke keuzes moeten maken. Ontstaan vanuit mijn eigen werkervaring in de zorg en mijn affiniteit met de medische wereld, heb ik mij de afgelopen jaren gespecialiseerd in het coachen van artsen en managers in de zorg.

In 2012, toen ik nog werkzaam was als GZ-psycholoog in de GGZ, schreef ik mij in bij de KVK. Ik wilde meer van betekenis zijn voor mijn cliënten en binnen mijn eigen praktijk kon ik mijn eigen kwaliteiten en talenten meer inzetten. Al snel merkte ik dat ik binnen mijn eigen bedrijf meer tot mijn recht kwam.

In 2017 stopte ik met het werk in de zorg. In de zorg had ik echter nooit acquisitie hoeven doen, laat staan na hoeven denken over verdienmodellen of ideale doelgroepen. Ik investeerde daarom veel in businesscoaching en leerde veel over sales, marketing en positionering. Mijn grootste doorbraken vonden altijd plaats in groepsprogramma’s. Daar vond ik de inspiratie- en soms ook confrontatie- en altijd de steun die mij echt in beweging bracht. Heel graag deel ik mijn kennis en ervaring met jou zodat jij ook meer tot je recht komt met het werk dat jij het liefste doet. 

 Nynke:

Als voorzitter van de integrative medicine divisie noord van de ASIMH (Amsterdam School of Integrative Medicine and Health), kom ik veel in contact met artsen die op zoek zijn naar duurzamere vormen van gezondheidszorg. Een behoefte die ik zelf sterk herken. In het vormgeven van mijn eigen functie als reumatoloog heb ik lang gezocht naar de juiste vorm die past bij mij als persoon en bij mijn patiënt. Ik volgde naast mijn werk meerdere opleidingen op het gebied van NLP, coaching en mind-body-medicine (ASIMH). Het was in deze groepsprocessen waar de meeste groei plaatsvond. Naast de kennis die ik opdeed zag ik vooral hoeveel wijsheid er in groepen aanwezig was. Door de vragen, kennis en ervaring met elkaar te delen ontstonden de grootste doorbraken. Wat mij hierin opviel was dat er zoveel goede ideeën zijn voor mooiere, betere en duurzame zorg voor zowel de arts als de patiënt. Maar door zowel externe als interne omstandigheden blijft dit vaak bij ideeën. Als arts zijn we erg goed in signaleren waar de problemen liggen en hiervoor oplossingen aandragen. Maar we zijn niet bestuurskundig opgeleid. En vinden toch dat we vaak alles zelf moeten doen. Ik zou het heel mooi vinden als we dat kunnen veranderen!

Om al het waardevolle dat ik de afgelopen jaar geleerd heb toe te passen, ben ik naast mijn werk als reumatoloog in het ziekenhuis, in 2023 voor mezelf begonnen. Vanwege de kracht die er in groepen zit, start ik in 2024 een mind-body-medicine groep voor reumapatiënten. Want ook voor patiënten kan een groepsproces zeer helpend zijn. En deze cursus komt ook daaruit voort; als er al één van de vele ideeën die ik de laatste tijd gehoord heb in praktijk wordt gebracht door dit groepsprogramma, is het al enorm succesvol!

 

 

Praktisch

Wanneer: maart 2024-febr 2025. 5 ochtenden/avonden? en een geheel verzorgde dag.

Waar: een mooie locatie in Noord-Nederland

Wie: kleine groep van ca 10 artsen of medisch specialisten.

Investering:  excl 21% BTW, inclusief….

 

Voor wie:

Jij bent die medische specialist of arts die nu eindelijk werk wil gaan maken van een manier van werken die goed bij jou en jouw patiënt past. Om niet alles zelf te hoeven uitzoeken en uitvinden wil je graag gebruik maken van kennis en ervaring van mensen die jou voorgingen. Ook lijkt het je prettig om jouw netwerk uit te breiden met collega’s die jou kunnen steunen, inspireren en motiveren, zodat jij krachtige keuzes kunt gaan maken en in beweging kunt komen. 

In het samenstellen van de groep staat bij ons voorop dat de groep veilig is en écht iets aan elkaar heeft. Daarom is dit programma niet geschikt als:

  • Persoonlijke thema’s nog te veel op de voorgrond staan. 
  • Je nog moet uitzoeken wat je nu precies mist of wilt. (Dan is 1op-1 coaching op dit moment meer geschikt)
  • Je geen advies kunt ontvangen of geven. 
  • Je op zoek bent naar een quick-fix stappenplan. 

Heb je nog vragen of behoefte aan meer informatie?

Laten we dan even bellen.

Ik wil graag bellen met Nynke