Nieuwe Dokters Mastermind

Together we create

In één jaar tijd al jouw mooie ideeën en inzichten voor een vernieuwde zorg, eindelijk in de praktijk gebracht!

Ja, we leven in een chaotische en drukke tijd, waarin het systeem waar jij als arts werkt onder druk staat. Ook jij ziet én voelt dat er verandering nodig is. Om je horizon te verbreden heb je je inmiddels al verdiept in nieuwe visies. Je bent al opgeleid in integratieve of complementaire zorg. Of je volgde coachprogramma’s om persoonlijk te groeien. En je luisterde ook nog eens talloze podcasts…

En al die waardevolle kennis, mooie inzichten en hoopvolle perspectieven liggen in jou opgeslagen. Klaar om in de wereld gebracht te worden. Maar daar liggen ze inmiddels al even … stof te vangen.

En dat is frustrerend. Want je hebt er niet voor niets al die tijd en energie in gestoken. En je gelooft ook zeker dat jij jouw vak beter, leuker of prettiger kan maken. En zo ingewikkeld is het nu ook weer niet, want ja, je staat als arts vaak wel voor complexere uitdagingen.

Daar heeft het allemaal niet mee te maken. Het is de waan van de dag, de drukte van de agenda, maar vooral een gebrek aan inspiratie en concrete voorbeelden.

Want als iedereen om je heen hetzelfde blijft doen, dan is het gewoon uitdagend om vernieuwing te implementeren.

Dan heb je mensen om je heen nodig die je inspireren, motiveren en steunen. Mensen zoals jij. Een jaar lang om je heen.

Want samen kom je gewoon verder!

Laten we samen die vernieuwing realiseren!

Een jaar lang inspiratie, motivatie en support van een enthousiaste groep collega’s. Artsen die allemaal dromen, verlangens of idealen hebben. Natuurlijk voor een betere en duurzame zorg voor de patiënt. Maar vooral ook voor zichzelf. Want om het in deze tijd vol te kunnen houden, moet je het met name goed ingevuld hebben voor jezelf.

Een groepsprogramma waar met je mee gedacht wordt, waar naar je geluisterd wordt en waar vooral hele goede vragen gesteld worden. En het is ook zeker een programma waar je terecht kunt met al je praktische vragen. Speciaal daarvoor word je begeleid en geadviseerd door collega’s die jou voorgingen.

Allemaal bijdragend aan jouw implementatie. Zodat jij verder kan. Zodat jij eindelijk in beweging komt!

 

Want zeg nou eerlijk?

  • Met hoeveel mensen kun jij op niveau van gedachten wisselen over jouw idealen?
  • Wie ziet jouw dromen en verlangens? En wie moedigt ze aan?
  • Hoeveel vrienden en familieleden herkennen de uitdagingen waar jij tegenaan loopt?
  • Waar kun jij terecht met inhoudelijke en kritische vragen? Over pionieren, ondernemen, tarieven, of over strategieën voor gesprekken met RvB of met je maten?

De Nieuwe Dokters Mastermind heeft dit!

“Laat het jezelf goed gaan. Je doet dan wat het beste is voor jezelf, je omgeving en de wereld”

Over ons

Marianne van der Heide:

Sinds 2017 ben ik eigenaar van een coachpraktijk waarin ik professionals begeleid die op een keuzekruispunt staan. Experts die goed zijn in hun vak en toch gewild of ongewild belangrijke keuzes moeten maken over de richting of invulling van hun loopbaan. Ontstaan vanuit mijn eigen werkervaring in de zorg en mijn affiniteit met de medische wereld, heb ik mij de afgelopen jaren gespecialiseerd in het coachen van artsen en managers in de zorg.

In 2012, toen ik nog werkzaam was als GZ-psycholoog in de GGZ, schreef ik mij in bij de KVK. Ik wilde meer van betekenis zijn voor mijn cliënten en binnen mijn eigen praktijk kon ik mijn eigen kwaliteiten en talenten meer inzetten. Al snel merkte ik dat ik binnen mijn eigen bedrijf meer tot mijn recht kwam.

In 2017 stopte ik met het werk in de zorg en was ik in plaats van zorgverlener ineens ondernemer. Een compleet nieuwe wereld, waarin ik ontzettend veel geleerd heb. Ik ontdekte vooral dat het begeleiden van mensen zoveel creatiever, leuker en ook nog eens effectiever kan zijn.  Heel graag deel ik al mijn kennis en ervaring als ondernemer en coach met jou, zodat jij ook meer tot je recht komt!Nynke Jager:

Als voorzitter van de integrative medicine divisie noord van de ASIMH (Amsterdam School of Integrative Medicine and Health), kom ik veel in contact met artsen die op zoek zijn naar duurzamere vormen van gezondheidszorg. Een behoefte die ik zelf sterk herken. In het vormgeven van mijn eigen functie als reumatoloog heb ik lang gezocht naar de juiste vorm die past bij mij als persoon en bij mijn patiënt. Ik volgde naast mijn werk meerdere opleidingen op het gebied van NLP, coaching en mind-body-medicine (ASIMH). Het was in deze groepsprocessen waar de meeste groei plaatsvond. Naast de kennis die ik opdeed zag ik vooral hoeveel wijsheid er in groepen aanwezig was. Door de vragen, kennis en ervaring met elkaar te delen ontstonden de grootste doorbraken. Wat mij hierin opviel was dat er zoveel goede ideeën zijn voor mooiere, betere en duurzame zorg voor zowel de arts als de patiënt. Maar door zowel externe als interne omstandigheden blijft dit vaak bij ideeën. Als arts zijn we erg goed in signaleren waar de problemen liggen en hiervoor oplossingen aandragen. Maar we zijn niet bestuurskundig opgeleid. En vinden toch dat we vaak alles zelf moeten doen. Ik zou het heel mooi vinden als we dat kunnen veranderen!

Om al het waardevolle dat ik de afgelopen jaar geleerd heb toe te passen, ben ik naast mijn werk als reumatoloog in het ziekenhuis, in 2023 voor mezelf begonnen. Vanwege de kracht die er in groepen zit, start ik een mind-body-medicine groep voor reumapatiënten. Want ook voor patiënten kan een groepsproces zeer helpend zijn. En dit programma komt ook daaruit voort; als er al één van de vele ideeën die ik de laatste tijd gehoord heb in praktijk wordt gebracht door dit groepsprogramma, is het al enorm succesvol!

 

Hoe ziet het eruit?

  • Een jaar lang persoonlijke coaching en praktische begeleiding. We starten begin oktober 2024.
  • 6x per jaar een stimulerende en inspirerende ochtendbijeenkomst met de groep*.
  • Een verzorgde live dag met inspirerende sprekers. Denk aan pionierende artsen, ondernemers in de zorg, bedrijfskundige.
  • 5x een online Check-in Call, voor al je vragen, accountability en support van de coaches en de groep.
  • Toegang tot een besloten Nieuwe Dokters Mastermind Chat waar je kunt connecten en elkaar kunt inspireren.

*De ochtendbijeenkomsten vinden plaats op woensdagen op een mooie locatie in Noord-Nederland. De groep bestaat uit max 8 artsen of medisch specialisten.

 

Je investering?

Besluit je voor 15 juli 2024 deel te nemen dan kun je instappen voor een EARLY BIRD tarief van 3630,- incl 21% BTW.

Na 15 juli betaal je voor deelname: 3930,- incl 21% BTW.

 

Dit is de plek waar je ontzorgd, gefaciliteerd en gestimuleerd wordt. In slechts één jaar tijd implementeer jij jouw mooiste ideeën.

Dit traject is speciaal voor jou als je gelooft dat vernieuwing in de zorg nodig is. Voor jou en voor jouw patiënt. Maar je ziet nog niet hoe je dat kunt realiseren of hebt twijfels over de haalbaarheid ervan.  Je hebt behoefte aan concrete en praktische voorbeelden en informatie. Maar je weet ook dat persoonlijke coaching en sparringpartners voor eerlijke spiegels en advies, je echt verder gaan helpen. 

In deze groep is er veel ruimte voor jou als persoon. Je gaat jouw persoonlijke kansen en mogelijkheden helder krijgen en je krijgt de kans ze te realiseren.

In het samenstellen van de groep staat bij ons voorop dat de groep veilig is en écht iets aan elkaar heeft. We stellen de deelname zorgvuldig samen, door met iedereen persoonlijk in gesprek te gaan over deelname. 

 

Heb je interesse of vragen? Laat dan je gegevens achter op het onderstaande formulier en we nemen zsm contact met je op!