COACHING INTENSIVE

Let’s get new perspectives

Je snakt naar iets nieuws om meer vitaliteit en plezier in je leven of werk te brengen.

Je ziet kansen en perspectieven, maar het voelt als cherry picking als jij dat gaat doen en je wilt niet dat een ander daar last van heeft. Bovendien voel je geen ruimte binnen de cultuur waar je werkt.

Je bent opgeleid om kritisch te denken en dat kan je inmiddels goed. Maar waarschijnlijk pas jij dat ook toe op jouw eigen dromen en op jouw toekomst. Ik zie het veel gebeuren bij hoogopgeleide professionals. Vooral in de zorg. De innerlijke criticus gaat voorop in alle beslissingen die ze nemen.

Herkenbaar?

Om meer frisheid, levendigheid of creativiteit in je werk en leven te ontwikkelen heb je een andere manier van kijken naar jezelf nodig. Dat is niet zoals je dat geleerd hebt. Het gaat niet over hard werken, je meer inspannen, productiever zijn of meer zelfvertrouwen opbouwen.

Het gaat over leren luisteren naar het krachtigste, zelfverzekerdste deel van jezelf:

‘jouw innerlijke creatieve zelf’.

 

Zo ontstaat er nieuwe mogelijkheden en perspectieven voor jezelf; meer inspiratie en creativiteit. Plezier. Vrijheid.

Ik ben Marianne van der Heide

Ik bied jou een ontdekkingsreis naar nieuwe manieren van je werk en leven vormgeven met exclusieve 1-op-1 coaching.  Mijn expertise ligt in het coachen van professionals die dagelijks werken met mensen. Heel vaak werken zij in de zorg. Het zijn artsen, therapeuten, coaches en managers. Zij kennen de kracht van luisteren en het stellen van goede vragen, maar doen dat dagelijks om anderen te helpen. Ze passen dit te weinig toe op zichzelf, omdat ze het niet gewend zijn of gewoonweg de ruimte er niet voor hebben. Ik herken dit vanuit de tijd dat ik zelf in de zorg werkte. Pas toen ik mijn eigen coachpraktijk begon ontdekte ik de kracht van coaching. Met name voor professionals die in hun dagelijks werk vooral bezig zijn met anderen.

“in search
for a better story”

Mijn coachingstijl:

Ik combineer bewezen wetenschappelijke psychologische interventies met biografisch, systemisch en lichaamsgericht werk om te werken met zowel jouw bewuste als onbewuste mind, lichaam en ziel. De tijd dat je als psycholoog alleen met de gedachten van een cliënt bezig bent, is wat mij betreft, wel voorbij. Body en mind zijn met elkaar verbonden en verdienen in mijn trajecten daarom evenveel aandacht.

Mijn trajecten zijn op maat gemaakt, geheel afgestemd op jou, maar wel binnen een duidelijke en overzichtelijke structuur en termijn. In deze periode krijg je mijn volledige aandacht, support en eerlijkheid. We hebben wekelijks contact, zodat jouw grootste wensen en doelen niet via de achterdeur naar buiten kunnen glippen en jij nu eens echt die verandering kunt gaan verwezenlijken.

Wat levert het op?

 • Je blik op jezelf en jouw professie is opgefrist. Je ervaart rust in je hoofd en treedt de wereld tegemoet met zelfvertrouwen en ontspanning.
 • Je hebt een steviger vertrouwen in jezelf. Je voelt je veerkrachtig, waardoor je makkelijker stappen durft te nemen.
 • Je bent in staat om anders-dan-anders te kiezen. Volkomen logisch voor jou. Passend bij wie je bent en wilt zijn.
 • Er is veel meer ruimte voor creativiteit, in de breedste zin van het woord. Van weer gaan schilderen, fotograferen tot co-creaties op het werk.
 • Je begrijpt en ervaart dat jij de creator bent van jouw eigen werk en  leven. Hierdoor ervaar je meer invloed op jouw eigen leven.

TESTIMONIAL

“ Door Marianne haar brede achtergrond, ervaring en belangstelling komt ze met goede adviezen en ontwikkeltips. Daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt. Ik heb nu beter zicht op wat ik belangrijk vind en voel me een stuk stabieler staan. Zowel in mijn privéleven als ook in mijn werk is het een stuk rustiger en plezieriger”.  – Anton Wolthuis-

Iets voor jou?

Om jou effectief te kunnen helpen, geloof ik dat de juiste match heel belangrijk is, daarom vertel ik je graag wanneer mijn traject geschikt is voor jou:

 • Als jij bereid bent echt stil te staan bij jezelf.
 • Als jij niet bang bent om scherpe vragen te krijgen.
 • Als jij bereid bent tijd, aandacht, energie en geld te investeren in jezelf.
 • Als jij niet alleen wilt praten, je wilt ook in actie komen. Inzicht is welkom, maar duurzame verandering en in beweging komen is waar je naar verlangt.

Veelgestelde vragen

 • Wat zijn de kosten van 1-op-1 coaching?
  Ik werk alleen op basis van trajecten die ik op maat voor je samenstel, naar aanleiding van onze kennismaking. Jouw investering in tijd en geld hang af van hoe het pakket er uit ziet en wat jouw doel is.
 • Wordt het traject vergoed door de zorgverzekeraar?
  De zorgverzekeraar vergoed op dit moment alleen behandelingen van psychische stoornissen. Uitsluitend wanneer er sprake is van een vastgestelde diagnose (stoornis) volgens de DSM V.

  Ik heb er voor gekozen om niet te behandelen vanuit een stoornis, maar vooral mijn klanten te begeleiden naar vitaliteit. Daarom vallen mijn trajecten buiten de verzekerde zorg.

 • Mijn werkgever wil het traject vergoeden. Kan dat?
  Het traject kan zeker vergoed worden door de werkgever. Ik werk regelmatig met mensen samen in het kader van reintegratie of loopbaanplanning. Na afloop van onze kennismaking, ontvang je een offerte die je kunt indienen bij jouw werkgever. Indien gewenst en alleen met toestemming van jou, kan de werkgever of bedrijfsarts betrokken worden bij het traject.
 • Hoe bereik ik de locatie?
  Ik ontvang je graag in mijn werkruimte in het pand van Sportrade aan de Hoofdweg 266 in Paterswolde. De locatie is goed bereikbaar met zowel de auto als openbaar vervoer.

  Met de auto: de locatie is goed bereikbaar. Vanaf de snelweg A28 en A7 ben je binnen 10 minuten in aan de Hoofdweg 266 in Paterswolde. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid voor en achter het gebouw.

  Met openbaar vervoer: Qbuzz lijn 9 vanaf station Groningen stopt op een paar minuten lopen. Je kunt het beste uitstappen bij halte Vennerstraat in Paterswolde.