1-OP-1 COACHING

Juiciness for your serious life

Van zorgmanagement naar zelfmanagement

Jij bent die empathische dokter, goed luisterende leidinggevende. Jij hebt oog voor iedereen. Je hebt een scherpe blik en ziet al snel waar het probleem zich bevindt en waar groei mogelijk is.

Elke dag maak jij gezondheid en groei voor anderen mogelijk.

Maar wie doet dat voor jou?

Hoe staat het met jouw gezondheid en jouw persoonlijke groei?

Dat vraag jij jezelf ook steeds vaker af. Je worstelt steeds vaker met de balans. De balans tussen mens zijn en wat er als specialist van je gevraagd wordt.

Je wilt scherp zijn tijdens je diensten, maar geen continue spanning voelen als je op de bank zit.

Je wilt alle ruimte hebben voor je gezin als je thuis bent.

Je wilt pianospelen in plaats van een poli voorbereiden.

Je wilt ruimte geven aan creativiteit. Eindelijk een keer die schilder- of fotografiecursus doen.

Het mag allemaal wel wat minder zwaar zijn. Vrijer. Prikkelender. Meer leven.

En ergens geloof je dat het anders kan.

 

Maar hoe dan? Waar begin je?

Je hebt er zelfs al een zelfhulpboek (of meer) over gelezen. Het klinkt allemaal best overtuigend, maar toch geloof je niet helemaal in de quick fix die je aangereikt krijgt. Je bent niet zo van de praktisch tips en op nog meer to-do’s in je drukke leven zit je ook niet te wachten. Te simpel gedacht. Te oppervlakkig voor jou.

Jij wilt jezelf best beter leren kennen en je wilt ook wel werken aan jezelf. Maar dan van binnenuit, omdat je gelooft dat verandering dan effectiever en duurzamer is.

Je wilt jezelf goede vragen leren stellen, zodat ontdekt waarom de balans niet klopt voor jou. Je wilt nieuwe mogelijkheden en perspectieven zien. Jezelf als dokter of manager, maar vooral als mens, ontwikkelen.

Herken jij jezelf hierin? Dan is mijn 1-op-1 coachtraject heel geschikt voor jou.

Hoe werken we samen?

In een periode van 3 maanden werken we intensief samen. In deze periode ben ik als coach voor jou beschikbaar, zodat je mij ook tussen de bijeenkomsten in kunt consulteren voor vragen of dilemma’s en jij het geleerde direct goed kunt integeren in de praktijk.

In de bijeenkomsten scheppen helderheid over jou. Dat doen we door telkens in en uit te zoomen. Uit te zoomen naar dat wat je wilt, verlangt en wenst voor je zelf en door in te zoomen op jouw persoonlijke verhaal en te ontdekken waarom je doet wat je doet en vooral waarom je niet doet wat je eigenlijk wel zou willen. Je gaat zien tegen welke onderstroom jij onbewust aan het zwemmen bent. Je gaat zien waardoor jouw groei stagneert.

Vervolgens laat ik je ervaren hoe je je ervoor kunt zorgen dat belemmerende conditioneringen jou los kunnen laten. Hoe patronen die ooit goed voor je werkten kunnen transformeren in gedragingen die nu beter voor je werken. Ik leer je jouw eigen groei te faciliteren en daarmee ook veel meer van betekenis kunt zijn voor de mensen voor wie jij werkt.

Wat levert het op?

 • Je kunt kiezen voor jezelf zonder het gevoel te hebben egoïstisch te zijn.
 • Op je vrije dag blijft jouw laptop dicht, zonder schuldgevoel. En kun je met je volle aandacht bij jouw gezin zijn.
 • Je hebt een steviger vertrouwen in jezelf. Je voelt je veerkrachtig, waardoor je makkelijker dappere stappen durft te nemen.
 • Je blik op jezelf en op jouw professie is opgefrist. Je ervaart rust in je hoofd. Je blik is helder en je houd makkelijker focus.
 • Je begrijpt en ervaart dat jij de creator bent van jouw eigen werk en  leven, waardoor het makkelijker gaat stromen.
 • Er is veel meer ruimte voor creativiteit, in de breedste zin van het woord. Van weer gaan schilderen, fotograferen tot co-creaties op het werk.

“in search
for a better story”

TESTIMONIAL

“ Door Marianne haar brede achtergrond, ervaring en belangstelling komt ze met goede adviezen en ontwikkeltips. Daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt. Ik heb nu beter zicht op wat ik belangrijk vind en voel me een stuk stabieler staan. Zowel in mijn privéleven als ook in mijn werk is het een stuk rustiger en plezieriger”.  – Anton Wolthuis-

Iets voor jou?

Om jou effectief te kunnen helpen, geloof ik dat de juiste match heel belangrijk is, daarom vertel ik je graag wanneer mijn traject geschikt is voor jou:

 • Als jij bereid bent echt stil te staan bij jezelf.
 • Als jij niet bang bent om scherpe vragen te krijgen.
 • Als jij bereid bent tijd, aandacht, energie en geld te investeren in jezelf.
 • Als jij niet alleen wilt praten, je wilt ook in actie komen. Inzicht is welkom, maar duurzame verandering en in beweging komen is waar je naar verlangt.

Veelgestelde vragen

 • Wat zijn de kosten van 1-op-1 coaching?
  Ik werk alleen op basis van trajecten die ik op maat voor je samenstel, naar aanleiding van onze kennismaking. Jouw investering in tijd en geld hang af van hoe het pakket er uit ziet en wat jouw doel is.
 • Wordt het traject vergoed door de zorgverzekeraar?
  De zorgverzekeraar vergoed op dit moment alleen behandelingen van psychische stoornissen. Uitsluitend wanneer er sprake is van een vastgestelde diagnose (stoornis) volgens de DSM V.

  Ik heb er voor gekozen om niet te behandelen vanuit een stoornis, maar vooral mijn klanten te begeleiden naar vitaliteit. Daarom vallen mijn trajecten buiten de verzekerde zorg.

 • Mijn werkgever wil het traject vergoeden. Kan dat?
  Het traject kan zeker vergoed worden door de werkgever. Ik werk regelmatig met mensen samen in het kader van reintegratie of loopbaanplanning. Na afloop van onze kennismaking, ontvang je een offerte die je kunt indienen bij jouw werkgever. Indien gewenst en alleen met toestemming van jou, kan de werkgever of bedrijfsarts betrokken worden bij het traject.
 • Hoe bereik ik de locatie?
  Ik ontvang je graag in mijn werkruimte in het pand van Sportrade aan de Hoofdweg 266 in Paterswolde. De locatie is goed bereikbaar met zowel de auto als openbaar vervoer.

  Met de auto: de locatie is goed bereikbaar. Vanaf de snelweg A28 en A7 ben je binnen 10 minuten in aan de Hoofdweg 266 in Paterswolde. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid voor en achter het gebouw.

  Met openbaar vervoer: Qbuzz lijn 9 vanaf station Groningen stopt op een paar minuten lopen. Je kunt het beste uitstappen bij halte Vennerstraat in Paterswolde.